Palvelupaketit

me olemme hyvinpitely Saammeko esitellä, Hyvinpitelyn palvelupaketit. Lähde sinun tarpeisiisi räätälöidylle tutkimusmatkalle lähisuhdeväkivallan ilmiön pariin. Matka tehdään yhdessä lähisuhdeväkivaltatyön ammattilaisen kanssa, joka tuntee laajasti myös sosiaalialaa. Tapaamiset järjestetään joko etänä tai terapiahuoneessamme Lauttasaaressa. Kaikki paketit ovat saatavilla suomeksi ja englanniksi. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Paketit varataan laittamalla sähköpostia osoitteeseen yhteys@hyvinpitely.fi tai soittamalla numeroon 010 212 0710.

Tunnista tilanteesi -paketti

"Mitä kummaa lähisuhteessani tapahtuu?", "Miksi minusta tuntuu tältä?", "Ystävät ovat huolissaan.", "Kaikki muut neuvovat yhtä ja sydämeni sanoo toista.", "En halua satuttaa, mutta en osaa muuta.", "Jotain erikoista tässä täytyy olla, sillä en kehtaa kertoa kenellekään."

Tarvitsetko tukea tilanteesi hahmottamiseen? Kaipaatko tietoa lähisuhdeväkivallasta ja sen seurauksista? Etsitkö keinoja muuttaa suhteesi dynamiikkaa? Tämä kolmen kerran tiivis paketti sopii sellaiselle, joka tunnistaa kohdanneensa tai käyttäneensä lähisuhdeväkivaltaa, tai vasta epäilee tai pelkää, että siitä voisi olla kyse.

Sisältö: Pakettiin sisältyy lähisuhdeväkivaltatyön asiantuntijan, joka on myös sosiaalialan ammattilainen, arvio tilanteestasi, tietoa lähisuhdeväkivallasta, sen muodoista ja seurauksista, turvallisuusarvio ja tarvittaessa turvasuunnitelma sekä työkaluja tulevaan.

Hinta: 3 x 1h = 199 euroa

blogi logo

Irti lähisuhdeväkivallasta -paketti

Lähisuhdeväkivaltaa sisältäneestä suhteesta on vaikea irtaantua. Väkivallan tekijä voi olla nykyinen tai entinen seurustelukumppani, sisarus, puoliso, oma lapsi, vanhempi tai muu läheinen. Tässä paketissa asetetaan tavoitteeksi lähisuhdeväkivallasta irtaantuminen, mitä se kenellekin henkilökohtaisella tasolla tarkoittaakaan. Irtaantumiseen saa ammattilaisen tuen kahdeksan kertaa 60 minuutin tapaamisessa - joko etänä tai vastaanotolla.

Sisältö:
-Väkivallan kokemuksten tunnistaminen ja sanoittaminen sekä asettaminen osaksi omaa elämänhistoriaa vaikutuksineen
-Erilaisten tunteiden käsitteleminen ja uuden väkivallattoman elämän visiointi
-Irtaantumiseen liittyy myös vaihtelevia, ristiriitaisia tunteita ja siksi paketissa motivoidaa elämään ilman lähisuhdeväkivaltaa
-Omien rajojen tunnistaminen ja asettaminen suhteessa läheiseen
-Väkivaltaisesta suhteesta irtaantuminen voi olla vaarallista, joten paketissa otetaan huomioon turvallisuusnäkökulma sekä tarvittaessa ohjataan turvaan
-Paketissa käytetään erilaisia harjoituksia ja teemaan liittyvää esilukemista

Hinta: 8 x 1h = 595 euroa

blogi logo

Lapsen silmin -paketti

"Koenko usein syyllisyyttä asioista, joita teen tai ajattelen? Olenko herkkä tunnistamaan ja tunnustelemaan muiden mielialoja? Onko minulla tarve miellyttää ja vaikea sanoittaa mahdollisesti omaa tahtoani? Hakeudunko väkivaltaisiin lähisuhteisiin vai käytänkö itse väkivaltaa? Miten perheessämme tapahtunut väkivalta on vaikuttanut omiin lapsiini?"

Lapsuudessa koettu väkivalta vaikuttaa usein aikuiseen minään. Väkivalta ei välttämättä kohdistu konkreettisesti lapseen, mutta jo sille altistuminen on traumaattista ja voi jättää vääristymiä tapaan ajatella sekä käyttäytymiseen. Väkivallan vaikutukset ovat yksilöllisiä, mutta niiden käsitteleminen usein muuttaa ongelmallista käyttäytymistä. Tämä paketti on sinulle, joka haluat kurkistaa menneeseen ja vaikuttaa täten nykypäivään.

Sisältö:
-Kokemusten avaus ja ongelmakohtien hahmottaminen sekä sovitaan tavoitteet tapaamisille
-Väkivalta vanhempien/lasten silmin
-Väkivallan vaikutukset nykypäivään
-Tunnistettujen ongelmien uudelleen kanavoiminen harjoittein
-Mitä painottaa tulevaisuudessa? Miten suuntaan toimintaani vastaamaan tavoitetilaani?

Hinta: 5 x 1h = 359 euroa

blogi logo
My way or the highway

Narsismi lähisuhteessa -paketti

"Lämpöä ja kylmää? Kontrollia ja välinpitämättömyyttä? Miksi hän ei tunne empatiaa? Rakastaako hän minua lainkaan? Onko aina kyse vain hänestä? Mistä tänään tuulee ja miten pärjään näiden eri mielialan muutosten kanssa? Teen aina jotain väärin."

Narsistit käyttävät usein lähisuhteessaan väkivaltaa, sillä heillä on tarve kontrolloida lähellä oleviaan. Mielialat vaihtelevat ja muiden mielialoille ei ole tilaa narsistin lähellä. Toisaalta on hänessä monia ihania, hyviä ja lempeitäkin puolia. Niitä, joihin rakastuit ja joita toivot ja odotat näkyvän arjessa enemmän. Tämä tutkimusmatka vie sinut sisälle narsismiin. Meillä kaikilla on narsistisia piirteitä, jotka auttavat meitä ja ovat hyödyllisiä meille. Haitallista siitä tulee, kun piirteet muuttuvat voimakkaiksi, narsistiseksi persoonallisuushäiriöksi.

Sisältö:
-Kokemusten avaus ja ongelmakohtien hahmottaminen sekä sovitaan tavoitteet tapaamisille
-Mitä on narsismi ja miten se näkyy sinun lähisuhteessasi?
-Narsismin pitkäkestoiset vaikutukset minuuteen
-Lempeä itsekkyys ja itsensä keskiöön asettamisen treenaamista erilaisten harjoitusten avulla
-Harjoitusten siirtäminen käytäntöön ja itsensä katseleminen uusin näkökulmin

Hinta: 5 x 1h = 359 euroa

blogi logo

Vinkit vainotulle -paketti

Tuntuuko saamiesi viestien määrä ylenpalttiselta? Onko exäsi epäilyttävän tietoinen tekemisistäsi? Onko sinulla joskus tunne, että kotonasi on käyty? Eivätkö yrityksesi estää hänet auta? Joutuvatko lapsesi välikäteen ja tiedustelijoiksi?

Vaino on kriminalisoitu Suomessa ja joskus eron jälkeen väkivalta voi muuttua vainoksi. Vaino on toimintaa, joka aiheuttaa kokijassaan epämukavuutta, voimakasta pelkoa tai tunnetta tarkkailun alla olemisesta. Vaino on joskus vaikea todistaa, eivätkä läheiset tai ammattilaisetkaan aina ymmärrä, kuinka ahdistava tilanne voi vainotulle olla. On kuitenkin olemassa keinoja, jotka voivat auttaa tilannetta. Paketti tarjoaa vinkkejä kiperään ongelmaan.

Sisältö: Tilanteen huolellinen kartoittaminen turvallisuus edellä, tunteiden tuulettaminen, ammattilaisen tuki ja ohjaus vinkkien käyttöönottoon, oman turvallisuuden tunteen lisääminen, omien voimavarojen ja verkostojen herättäminen. Tarvittaessa käytännön apu rikosilmoituksen tekemiseen ja lähestymiskiellon sekä turvakiellon hakemiseen. Paketin ajan turvatoimien riittävyyden seuranta.

Hinta: 5 x 1h = 359 euroa

blogi logo

Uuden edessä -paketti

Ajattelitko päässeesi yli kokemastasi lähisuhdeväkivallasta, mutta nyt joku uusi tilanne tuo vanhat kokemukset pintaan uudenlaisella tavalla? Oletko kenties selvinnyt tapahtuneesta ja irtaantunut väkivaltaisesta suhteesta, mutta huomaatkin olevasi edelleen kiinni vanhoissa selviytymismekanismeissa? Onko sinun mahdotonta haaveilla tulevasta?

Tämä tulevaan suuntaava, mutta menneisyyteen kurkistava kolmen kerran paketti sopii sellaiselle, joka ei elä enää jatkuvasti lähisuhdeväkivallan uhan alla, mutta tarvitsee tukea hahmottaakseen koetun lähisuhdeväkivallan merkityksen nykyhetkeen ja kuinka kasvaa selviytyjästä kukoistajaksi.

Sisältö: Tilanteen ja asiakkaan tavoitteiden kartoitus yhdessä ammattilaisen kanssa, tarvittavaa tietoa lähisuhdeväkivallasta ja sen vaikutuksista, tulevaan suuntaavia, ratkaisukeskeisiä ja tavoitteita kirkastavia harjoitteita sekä tarvittaessa haaveilun ja uuteen luottamisen harjoittelua.

Hinta: 3 x 1h = 199 euroa

blogi logo